Pressemelding: DinCairn skriver historie!

For nesten 80 år siden kom den første cairn terrieren til Norge. Etter å ha vært en rase med relativt beskjeden utbredelse og popularitet i Norge, har det vært en nærmest eksplosiv økning av antall cairn terriere de siste åra. I dag er cairn den absolutt mest populære terrieren i Norge. Men hvor godt kjenner vi egentlig denne lille terrier-rasen, og hvem er entusiastene som har drevet oppdrett av denne rasen i alle disse årene?

I 1983 skrev Grethe Bergendahl et al. en oppsummering av terrier-rasenes historie i Norge. Denne ble gitt ut som en del av Norsk Terrier Klub sin jubileumsbok i forbindelse med at klubben da var 50 år. Ut over de fire sidene som Grethe Bergendahl skrev den gangen, er det så vidt vi kjenner til ikke blitt gjort noen forsøk på å skrive cairn terrierens norgeshistorie.

Historie er viktig. Historie gir identitet, og er med på å forklare hvorfor ting er som de er i dag. Vi ønsker å bidra til økt forståelse for cairn terriere i Norge. Derfor har DinCairn nå startet jobben med å skrive cairn terrierens norgeshistorie.

Alle seriøse oppdrettere legger stor vekt på historie. Derfor stambokfører de alle valpene sine, og studerer stamtavler nøye før hver paring. Men hundehistorie kan være spennende for flere enn bare oppdrettere! Vi forsøker å tenke på den “vanlige” hunde-interesserte når vi skriver boka, og håper at både cairn-eiere og cairn-oppdrettere finner spennende og nyttig informasjon.

Boka vil bli publisert som en føljetong på DinCairn.no. Arbeidet med boka har allerede pågått i noen måneder, og første del vil bli publisert om kort tid. Men å skrive en slik bok er både komplisert og tidkrevende. Derfor ber vi alle som sitter på informasjon, bilder og annet som kan være av interesse, om å kontakte oss.

Når boka er fullført, vil vi legge ut en pent formattert PDF-fil for nedlastning. Vi vil også trykke opp boka dersom det viser seg å være interesse for dette, og dersom vi mottar økonomisk støtte for å få dette til.


Om DinCairn.no

DinCairn.no er et uavhengig og idealistisk drevet nettsted, for og med cairn terriere og deres eiere. Her finner du alt du ønsker å vite om cairn terrieren: pelsstell, agility- og lydighetstrening, utstillingsinformasjon og mye mer. De som står bak nettstedet, og som jobber med historieboka, er:

  • Rune Mathisen
  • Ruth Sheila Rolstad
  • Ann Lisbeth Kittilsen
  • Grace Beathe Mathisen

I tillegg er Grethe Bergendahl medforfatter i bokprosjektet.


Du kan laste ned en PDF-fil av pressemeldingen her.

Spenstig!

HanneTs bilde

Så spennende og ikke minst prisverdig, at noen tar seg tid til og ønsker å nedfelle Cairn Terrierens historie. Det er mange som har spurt seg, hvordan man kan få mer kunnskap om og kjennskap til Cairn Terrieren. Det som står under rasebeskrivelse i hundebøker er ofte litt magert.

Det blir spennende å følge bokprosjektet. Jeg gleder meg og ønsker dere lykke til :-)

Hanne

Så flott initiativ

Canets bilde

Leser med stor interesse at dere skal skrive den norske cairn terriers historie. Når vil føljetongen deres starte?

Hilsen
Canet

ikke lenge til

runes bilde

Vi kommer til å begynne å legge ut de første delene av historien om et par uker!