annet

The Dirty Dozen rides again!

Helgen 26 og 27 april arrangerte Norsk Dobermann Klub utstilling I Stangehallen og da ble Crufts-gjengen The Dirty Dozen enige om at dette var en super anledning til at alle kunne treffes igjen. Denne gangen var vi ikke ”alene”, for Mairi hadde med gubben (Kjetil) og Line og Øyvind sine 2 barn.

Lydighetscairn Inka i "rute" til stevne

Det er nå 9 måneder siden vi begynte å trene i konkurransegruppa til Vegard Nordby i Lier. Vi trener hver tirsdag, og i hele vinter har vi vært heldig å få trene i en ridehall med flott underlag for trening av fartsøvelser.

The Dirty Dozen goes to Crufts!

Tidlig høsten 2007 ble det snakk om en Crufts tur. Crufts er verdens største hundeutstilling, i år var det påmeldt 23.000 hunder. Det var flere som gjerne ville være med, og ”reisebyrådet” McNeill og Venedik satte i gang med å bestille billetter og legge opp reiseplan for ”vårens vakreste eventyr” for gærne hundemennesker.

Løpetid i heimen

Nå er det action på gang i heimen og mor og far har tydd til strenge sikkerhetstiltak. Det er løpetid! Det er vår første løpetid og jammen er det hektisk.

Cairn på massasjekurs

Vi hadde lenge gått og tenkt på at det ville være kjekt å kunne hundemassasje, siden vi er aktive med våre to cairn. I fjor på denne tiden gjorde vi alvor av tanken, og jeg meldte meg på kurs i hundemassasje. Kurset ble holdt av Nordisk Hundemassasjeskole, og ble arrangert i Aquadog sine lokaler i Sandvika. Dit reiste jeg med vår yngste cairn, Kramer’s Zorro.

En solskinnshistorie - om tøffingen Oscar

En sen kveld noen få dager før jul tok Marius Nielsen fra Toppåsen i Oslo, med seg sin 2 ½ år gamle cairn, Oscar – med på en liten luftetur rett i nærheten av sitt hjem. De bor i en blindvei og har dertil liten trafikk – så Oscar fikk denne kvelden gå fritt med kun reflekshalsbåndet på.

Lite ante vel Marius og- hans samboer Kari Hauge, at denne julen skulle utvikle seg til det reneste lille mareritt……

1974-1986: en tung periode

Fra toppåret i 1973, hvor hele 75 cairn terrier valper ble registrert, gikk cairn-oppdrettet i Norge inn i en mørk periode. I 1974 sank registreringstallet til 58, og nedgangen fortsatte helt frem til 1982. Da ble det bare registrert 16 cairn terrier valper i Norge, en nedgang på hele 68%. Vi må tilbake til 1962 for å finne tilsvarende lave registreringstall.

Rehabilitering etter operasjon = SVØMMING!!

Da jeg skrev om blodsporkurset vi var på i høst, nevnte jeg at teorien ble holdt i lokalene til Aqua-Dog, Bergen, og at jeg ville komme tilbake til dette. Vel, nå har jeg altså samlet mot og krefter og prøver å fortelle litt om dette vi holder på med for tiden.

Jaktlykke

Flere ganger denne høsten har far tatt på seg litt rare klær og dratt meg med i skogen. Det er kjekt på skogstur; mange rare lyder og lukter, spennende hull i bakken og fugler jeg kan jage litt. Innimellom fant far og jeg noen rare spor også. Da blei far ivrig og prøvde å fortelle meg ting jeg ikke helt skjønte. Sporene var spennende for her og der låg det fersk bæsj som smakte ganske godt.

”Tasha” og hennes 10 små

Denne høsten er våt og mørk, og når barna har lagt seg og roen senker seg over oss, så tar mor seg kopp te, og inntar internettet. Blir mye hund og Cairn relaterte sider, og da kom jeg plutselig over noe som overrasket meg. En Cairn i Tyskland hadde blitt mor til 10 små valper. Jeg var bare nødt til å skrive en mail og gratulere, og håpet at alt sto bra til med mor og barn.