annet

Cairn i Norge

Når kom den første cairn terrieren til Norge? Hvem drev med oppdrett i den første tiden? Hvilken oppdrettere har vært mest betydningsfulle opp gjennom historien, og hvilken hunder har vært viktigst for de cairn terrierne vi har i dag?

Historien om Hitos Fairy Tale, den lille cairn med ett auga

Tirsdagsmorgon, 3. oktober 2006, kom det til verda 4 flotte cairnvalpar. Det var dramatikk rundt denne fødselen, mor Wini hadde rier og skjelvingar i mange timar utan at nokon valp kom til syne. Ingen bønn, dyrlege neste, klokka 04.00. I bilen kom det endelig ei lita jente, ho døde dessverre neste dag, hos dyrlegen kom lille karen til verda som blei kalla Fairy Tale, fordi han rett og slett er eit lite eventyr!

Cairn-trener på høne-leir

Hva i all verden har høner med cairn-terriere å gjøre? Kan man bli flinkere til å trene en cairn ved å først lære å trene en høne? Og går det i det hele tatt an å lære en høne noe som helst? Jeg har vært på «Chicken Camp» i Sverige i en knapp uke, for å få svar på disse og mange andre spørsmål.

Fortelling fra en valpekasse

Tirsdag 29.08.06 fikk Hitos Evita (Kelly) og Kramers Ivanhoe Fights it all (Sisu) 7 velskapte, små cairnvalper. I utgangspunktet trodde verken Ruth (Sisus matmor) eller jeg at det ble så mange. Dette fordi at Kelly ikke er så stor tispe og for at det så ikke ut som hun bar så mange. Overraskelsen var derfor stor da hele 3 gutter (de kom først) og 4 jenter så dagens lys. Den første ble født kl.08.30 og den syvende kl.12.30! De kom omtrent som perler på en snor!

DinCairn på tur til Pet Shop Girls

Skal du innom Oslo i sommerferien, har vi et lite reisetips til deg og din cairn. I Sagveien 24 holder Pet Shop Girls til.

Siris drektighet - uke for uke

I denne føljetongen vil Lisbeth http://www.tumblescot.net/.skrive om cairn-terrieren Siri, og hvordan drektigheten forløper. Hver uke frem til valpene kommer, og etter at de er født, vil du få vite om hvordan Siri (og valpene og matmor) har det.

Open Show i Kristiansand 6. mai 2006

Denne våren var Open Show lagt til Kristiansand og hvor Kristin Skarpeid m/ medhjelpere hadde lagt alt til rette for et flott arrangement. Dommer var Grethe Bergendahl.

Heldige var vi med været, i strålende solskinn koste både firbente og tobente seg sammen på Brekkekjær Pensjonat.