spor

Hva er spor?

Spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et menneske eller et dyr. Spor er svært krevende og utmattende for hunden, som må gå med nesen i bakken hele tiden for ikke å miste sporet.

På blodsporkurs

“For lenge siden”, da NTK avd. Hordaland la ut sine planer, var jeg kjapt ute og meldte på blodsporkurset de annonserte. Jeg har gått noen kurs tidligere i spor og rundering, men aldri før prøvd blodspor. Det er også mange, mange år siden jeg gikk de andre kursene, så jeg antok mye har skjedd på den fronten også, som i AG og LP når det gjelder innlæring osv.

Jakt/spor med cairn - av Isa og Jan-Inge, Kennel RiverDeep`s Cairnterriers

Ta med en cairn till barnehagen och den är i sjunde himlen….. ta med den till stallet och den stortrivs … när det skramlas med bilnycklarna … kommer den direkt…... Men när jaktkläderna kommer fram på hösten lyser det i ögonen…. och dom lämnar inte jaktkläderna en sekund… det är ingen ide att hänga upp dem för de åker ner på golvet lika fort igen…. numera ligger det tre högar med jaktkläder, en för varje cairn.