oppdrett

Portrettintervjuer av cairnoppdrettere

Alle registrerte oppdrettere i Norge skal ha fått tilsendt forespørsel om deltagelse fra DinCairn, med vedlagt intervjuskjema. Her får oppdrettere anledning til å presentere seg selv, på en litt morsom, annerledes og interessant måte.

Puppy boom

Det å ha valpekull er en fantastisk opplevelse, men mye jobb. Derfor sier jeg at for min del er det perfekte kull på 3-4 valper. Men det er ikke alltid det blir slik man ønsker.

”Tasha” og hennes 10 små

Denne høsten er våt og mørk, og når barna har lagt seg og roen senker seg over oss, så tar mor seg kopp te, og inntar internettet. Blir mye hund og Cairn relaterte sider, og da kom jeg plutselig over noe som overrasket meg. En Cairn i Tyskland hadde blitt mor til 10 små valper. Jeg var bare nødt til å skrive en mail og gratulere, og håpet at alt sto bra til med mor og barn.

Hva bør du kreve av oppdretteren?

Når du har bestemt deg for å kjøpe cairn-valp, forhold deg kun til seriøse oppdrettere. Her er noen tanker om hva en seriøs oppdretter er, hva du bør se etter, og hva du spørre om. Vi anbefaler for øvrig at du benytter deg av Cairn Terrier Klubben, med deres valpeformidling og liste over oppdrettere.

Velg oppdretter med omhu!

I dag fikk jeg en hyggelig men litt fortvilet telefon fra en mann som ba om litt råd og veiledning angående et planlagt valpekjøp.

Ting å tenke på når man skal kjøpe en cairn-valp

Flere har henvendt seg til DinCairn med spørsmål vedrørende kjøp av en cairn-valp. Her er en artikkel med gode råd om hva du bør tenke over og passe på hvis du planlegger et lite firbent familiemedlem.

Intervju med kennel Gairich

Her er det siste intervjuet i vår portrettserie i denne omgang. Siri Evju Janssen fra kennel Gairich er den som blir intervjuet.

Intervju med kennel Nordic Strength

En kennel langt oppe i nord – nærmere bestemt Bodø – er nestemann ut i vår portrettserie. Oppdretterne Heidi Midtsand og Willy K. Sandaa fra kennel Nordic Strength er våre intervjuobjekter denne gang.

Intervju med kennel Sir-Will

Vi fortsetter vår portrettserie, denne gang med oppdretter Camilla Midthjell Bakk fra Oppdal kennel Sir-Will .

Intervju med kennel Gerseme

Her er årets (2007) første intervju i vår portrettserie, med oppdretter Gunn Halle som driver kennel Gerseme i Trondheim.