min cairn

Valpetenner

Valpetennene skiftes ut når valpen er mellom 4-6 måneder. Det er viktig å passe på at den ikke får dobbel tannrekke. Dersom noen av tennene sitter igjen kan dette skade eller gjøre at de nye tennene blir skjeve og man bør derfor ikke vente lenger enn til valpen er høyst 6 måneder gammel før man kontakter veterinær.

Tøff start for Balder

Gleden stod i taket i Kristiansand da vi hørte at Kennel Tumblescot hadde fått 4 valper og at en av dem skulle flytte til oss. Vi reiste bort hele familien og hentet Balder i Skien første helga i januar d.å. Det hadde snødd noe usannsynlig mye den helgen, men heldigvis roet det seg litt den søndagen. Men det var med litt hjertet i halsen vi kjørte i store spor på motorveien. Alt gikk bra, Balder kastet opp et par ganger i bilen, men lå stille og fint hele veien. Han var vel i sjokk, stakkars liten. Tenk å måtte reise fra oppdretter Ann Lisbeths trygge rede.

En solskinnshistorie (øh, nei dårlig tittel)

Fredag; tidlig på’n. Ungene i barnehagen, med ferdigpakket bil. Kjenner sommerfuglene i magen! Gruer meg til å fly ja, men skal jo bare Bodø-Gardermoen- Stockholm- Gardermoen-Bodø på en dag. Piece of Cake!!! Og så overnatte til Ingjerd, før jeg kjører siste biten hjem lørdags morgen, med ny hund! Kan nesten ikke vente. Klokka er halv ti. Altså om 12 timer er jeg innsjekket på siste fly nordover til Bodø igjen (ja, sikkert…).

Ferie med følger

Ferien er over og også denne gangen har vi klart å komme fra det med liv og helse i behold – vi klarte ikke engang å bli solbrent!

”Da jeg utvidet min horisont” -en cairnvalps fortelling

Det hele startet en ettermiddag. Alt virket først til å være helt normalt. Jeg og mors’an lå og solte oss på verandaen som vanlig i det nord-norske sommerværet. 28 grader celsius viste gradestokken. Plutselig ble matmor så rar. Begynte å kaste saker og ting i bilen.. Siden hundeburet ble satt i bilen, regnet jeg med at jeg skulle være med. Men ærlig talt; Hundetrening i denne varmen...

Et nytt familiemedlem!

Vi er en familie på seks, to voksne og fire barn. Etter mange års “mas” om å få hund mente vi voksne at tiden var inne for å vurdere å skaffe oss en hund. Barna var nå i alderen 7 og 16 år. Jeg, mor i huset, satte i gang å lete på nettet for å finne den rette hunde rasen, og jeg hadde mange krav!

Det ble ei lita jente, en cairn terrier

Bellas opprinnelige navn er Gelitus St. Gjerterud. Da vi ikke ble enige om at hun skulle kalles Gjerterud (som jeg ville), ble det Bella, som betyr vakker jente.

Familien vår, som består av tre barn og to voksne, fikk et nytt familiemedlem sommeren 2004, etter flere års planlegging…Jo, det er sant som mannen min sa; “Ingen av ungene er planlagt så godt som denne valpen…”

June fra Seljord

Nokre ord om meg jentene mine. Eg heiter June og er 39 år, bur i Seljord med samboer og 2 cairn. Mira på 10 år og Sava på 7 år og ein mellom schnauzer på 4 år som heiter Kelly.

Lisbeth og Sven-Tore fra Skien

Jeg og min mann, er begge vokst opp med hund siden barnsben av og vi har hatt hund sammen som hobby i 15 år. Min mann Sven-Tores lidenskap er tilegnet jakt og jakthunder, og han er aktiv som formann i Telemark Fuglehundklubb. Min lidenskap er tilegnet cairn terrieren, den mest fantastiske hund på alle mulige måter, etter min oppfatning.