Hvordan man klipper negler

1. Gjør først hunden vant med at bena dens blir håndert, tærne spredd og neglene forsiktig trukket frem. Vis hunden neglesaksen, ta saksen forsiktig borti benet, og la hunden bli vant til saksen før du begynner å klippe.

2. Det er to varianter av negleklippere tilgjengelige – giljotin og tang. Begge gjør en god jobb, men det er noen faktorer å ta i betraktning før du kjøper. Giljotinen er designet slik at det er lett å se hvor mye du har kuttet av neglen, og har i tillegg den fordelen at man kan skifte knivblader (ikke alle merker – Resco merket har utskiftbare kniver). Når knivbladet blir sløvt trenger du bare å erstatte kniven, og ikke hele klipperen. Tangen har den fordelen at den har kniver på begge sider, slik at du klipper neglen fra begge sider samtidig.

3. Kjenn på undersiden av neglen. Den kjennes solid ut til du kommer nær enden. Da vil det være en lett bøy på neglen og bak der vil det være en innfallen buet spiss. Nerven i neglen vokser til krumningen i neglen. Spissen er bak nerven, og kan trygt klippes av uten at valpen føler noe ubehag.

4. Hold negleklipperen i riktig posisjon – oppreist med knivbladene mot deg hvis det er en giljotin, sidelengs med knivbladene hvis det er en tang.

100%
5. Ikke hold et stramt grep om benet før du begynner å klippe. Du må holde benet stødig, men for mye trykk på benet vil gjøre at valpen trekker benet vekk fra deg. Hold benet til valpen mykt men fast, bruk din tommel og fingrene på hver tå for å få neglen i best mulig posisjon for klipping. Når du er klar til å klippe en negl, skyv hårene vekk fra neglen med tommelen din og press forsiktig på toppen av neglen. Dette vil tvinge neglen mot deg, slik at den er synlig og i god posisjon for å klippes.

6. Klipp neglene ned i en lett vinkel vekk fra deg, men under området hvor neglen bøyer seg. Kjenn på undersiden av neglen. Plasser negleklipperen på neglen akkurat nedenfor der den bøyer seg, stram knivbladene rundt neglen og kutt med et raskt klipp.

7. Hvis neglene til valpen din allerede er for lange (det skal være luft mellom enden på neglen og gulvet når valpen står naturlig), så er det en måte å få neglene i passende form. Få tak i en neglefil for dyr eller et elektrisk sliperedskap, og slip en liten bit av valpens negl hver dag. Etterhvert som du filer, vil neglene gradvis gå tilbake i løpet av en måned eller mer, avhengig av hvor lang neglene er. Når neglene er så korte som de skal være, trenger du kun å klippe av spissene hver uke.