Andre gode råd

All verdens trimming vil ikke hjelpe hunden din i ringen, om den ikke vet hva som er forventet av den i ringen. Du må bruke tid og anstrengelser på å stille opp hunden på bordet, få fremmede til å gå over den, undersøke munnen på den, og lære den gangarten i ringen, både innendørs og utendørs. Gå på kurs for å venne hunden til tilstedeværelse av andre hunder og til lyder og akustikk fra innendørs utstillinger. Hvis utstillingen pågår ute, vær sikker på at din hund er vant til å gå ustilling i gress. Noen hunder hopper som kaniner i høyt gress.

Noen kloke utstillere tar med seg en opptaker, tar opp lydene på bråkete innendørs utstillinger, og spiller dette regelmessig som bakgrunnslyder hjemme for valper og voksne.

Hvis du har et speil på veggen bak trimmebordet ditt, still opp hunden din foran speilet og vurder dine anstrengelser. Får du hunden din til å se bedre eller dårligere ut når du stiller den opp?

Cairn skal alltid være glade i ringen, og gå i en livlig gange. Dette oppnår du ved å gjøre treningsstundene så morsomme at hunden din ser frem til å få på kobbelet og gå ved siden din. Godbiter og interessante severdigheter bør være inkludert i alle turene, og du må ikke bli sint på hunden. Ros hunden når den gjør det bra, og dens minner av morsomme turer vil være med den når alvoret gjelder…vel alvoret, i det minste en høflig, stolt og kontrollert utstillingshund.

Pass på at hundens øyne, ører og tenner er rene. Øyekrokene bør bli sjekket daglig for opphopning av øyerusk, og ører vasket rene med en myk, fuktig klut når de er skitne. Se seksjon I om viktigheten av å pusse tenner regelmessig.